Vacature Sales Manager Waste

Colubris Cleantech is een organisatie van vijf specialistische merken met meer dan 36 jaar ervaring in milieutechnieken. Wij bieden een compleet assortiment producten en processen aan voor het zuiveren van industrieel afvalwater, scheidingstechnieken voor vaste afvalstromen en diverse bioresource oplossingen. Technieken die bijdragen aan een duurzame wereld. Wij werken aan een circulaire economie. De oproep aan de wereld luidt dan ook:  ’Let’s close the loop together’.

De organisatie is actief over de gehele wereld, waarbij de hoofdlocatie en machinefabriek gevestigd is in Winterswijk. De bedrijfscultuur is no-nonsense. Eigen initiatief en het nemen van verantwoordelijkheid wordt van iedere medewerker verwacht. De organisatie is nog klein en flexibel, 80 FTE, waardoor voor de medewerkers veel te innoveren en op te pakken valt.
De commerciƫle activiteiten zijn verdeeld in 3 onderdelen, namelijk Water Solutions, Waste Solutions en Bioresource Solutions. Voor deze laatste productgroep zoeken wij een Sales Manager om deze activiteiten verder uit te bouwen.

Binnen deze productgroep biedt Colubris uiteenlopende oplossingen voor de verwerking en recycling van vaste afvallen. Een nieuwe strategie en bijbehorende organisatiestructuur maken dat Colubris graag de markt opnieuw actief gaat benaderen.

Een greep uit je verantwoordelijkheden en activiteiten

  • Het wereldwijd verkopen van/adviseren over proces technische oplossingen en/of machines/installaties.
  • Het beheer en uitbreiden van het agentennetwerk en/of klantenbestand en het up-to-date houden van relevante informatie in het CRM/ERP systeem.
  • Uitbrengen van offertes.
  • Samen met Marketing & Communicatie uitdenken van promoties, acties en ondersteunende campagnes.
Je stuurt nog geen team aan. Je ambitie moet op dit moment vooral liggen in het uitbreiden en onderhouden van het klantennetwerk.
 
Cultuur
Colubris is in essentie een familiebedrijf met sterke normen en waarden en het welzijn van haar medewerkers wordt serieus genomen. Voor een verdere uitbreiding is sinds 2018 een nieuwe CEO aangesteld, Frank Tillmann, die een duidelijke visie op de toekomst en bijbehorende strategie heeft neergezet. Deze staat vooral in het teken van internationalisering, professionalisering en groei. Maar met respect voor de familiewaarden.
De oprichter Gertie van den Hurk is nog betrokken bij het bedrijf als visionair, innovator en verbinder. Zijn kennis, netwerk en draagvlak binnen en buiten de organisatie is groot. Als Sales Manager Waste Solutions zal je rapporteren aan de CCO.
 
Wat zijn de functie eisen:
Vereiste/gewenste opleiding/ervaring
  • Afgeronde opleiding op HBO niveau,  commercieel en/of technisch.  
  • Werkzaam in of grote bekendheid met soortgelijke branche of bij de afnemers van Colubris, de afvalverwerkende bedrijven.
  • Kennis van waterzuivering/recycling/procestechniek is een pre.
  • 3 - 5 jaar werkervaring met de genoemde taken.
  • Goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.
  • Bereid een deel van de tijd ook in Winterswijk actief te zijn, niet alleen remote.

We zoeken als persoon een type dealmaker, iemand die houdt van netwerken, snel zelfstandig actief kan zijn in de branche en een drang heeft om te scoren. Gezien de bedrijfsomvang is een praktische en pragmatische kijk een must. Je denkt snel en handelt snel. Een ondernemend persoon die wel graag onderdeel van een organisatie wil zijn en die de organisatie wil helpen verder te groeien. Je communiceert goed en kan schakelen met stakeholders op uiteenlopende niveaus. Je kunt mensen overtuigen op basis van feitelijke argumenten, maar ze gunnen jou ook iets.
 
Wil je meer weten over de rol en de organisatie neem dan contact op met Carola Smits van Windkracht-11. Zij begeleidt Colubris op dit moment in de organisatie ontwikkeling behorend bij de nieuwe strategie.
 
carola@windkracht-11.nl
telefoon: 06 573322245
www.windkracht-11.nl
 
 

Back to previous page
Menu
This website uses cookies